Coaching op Leefstijl (CooL) – Medisch Centrum Molenstraat – Uitgeest
Molenstraat 1a 1911 BR Uitgeest

Coaching op Leefstijl (CooL)

Het CooL-programma

CooL is een van de gecombineerde leefstijlinterventies (GLI). In dit programma word je begeleid door één zorgverlener: de leefstijlcoach. Als deelnemer werk je stap voor stap naar een gezondere leefstijl toe. Het doel is een blijvend resultaat op het gebied van gewichtsverlies, lichamelijke fitheid en kwaliteit van leven. Je bepaalt zelf je doelen en het tempo waarop jij de veranderingen in je dagelijks leven doorvoert. Ondertussen wissel je ook ervaringen uit met de groep. Het is dus jouw eigen proces, maar je staat er niet alleen voor.

Hoe werkt het?

Het CooL-programma bestaat uit twee fases en duurt in totaal 24 maanden.  Fase 1 duurt 8 maanden. In deze fase krijg je 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken met je leefstijlcoach. De groepsbijeenkomst is 1 keer per maand en in elke bijeenkomst staat een ander thema centraal. Bijvoorbeeld: voeding, stress & ontspanning, planning of omgaan met verleidingen. In de individuele gesprekken bespreek je met de leefstijlcoach hoe jouw proces verloopt. Lukt het jou om veranderingen door te voeren? Hoe ga jij je doel behalen? Persoonlijke aandacht en maatwerk!

Fase 2 duurt 16 maanden. De groepsbijeenkomsten vinden dan nog 1 keer per 2 maanden plaats. Deze fase is dus minder intensief. Nu ga je in de groepsbijeenkomsten dieper in op de eerder behandelde thema’s uit fase 1. Tussendoor heb je nog 4 individuele gesprekken met je leefstijlcoach.

Kosten en deelname

Het programma wordt vanuit de basisverzekering geheel vergoed door jouw zorgverzekeraar. Er wordt geen aanspraak gedaan op je eigen risico. Wel is hiervoor een verwijzing nodig van de behandelend arts, huisarts of medisch specialist. Kijk op de pagina ‘Gecombineerde Leefstijlinterventie‘ op welke criteria je deze verwijzing ontvangt.

Om mee te kunnen doen vinden wij het belangrijk dat je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan met je leefstijl. Ben je bereid om alle contactmomenten aanwezig te zijn? Ben je bereid om je eigen doelen te formuleren en hier actief mee aan de slag te gaan? Deze vragen stellen wij jou tijdens een intakegesprek.

Kijk voor meer informatie op deze website.