Praktijk Ondersteuner Huisarts-Jeugd – Medisch Centrum Molenstraat – Uitgeest
Molenstraat 1a 1911 BR Uitgeest

Praktijk Ondersteuner Huisarts-Jeugd

Wat doet de POH-jeugd?

Zij heeft als taak om in de huisartsenpraktijk jeugdigen en hun ouders te ondersteunen bij hun hulpvragen. Hierbij kunt u denken aan druk, impulsief, onzeker en angstig gedrag van uw kind of gezins-en opvoedingsproblemen. Ook kinderen met onduidelijke lichamelijke klachten, lusteloosheid of middelengebruik kan zij hulp bieden. De POH werkt nauw samen met uw huisarts.

De POH-jeugd gaat eerst met u (en uw kind) in gesprek om de hulpvraag duidelijk te krijgen. Daarna kan ze zelf een kortdurende behandeling aanbieden of kan uw huisarts u doorverwijzen naar opvoedondersteuning in de wijk of naar een meer gespecialiseerde hulverlener.

De POH-jeugd is geschoold in de problematiek van jongeren. Zij heeft de ervaring en de tijd uw kind te begeleiden en te behandelen of er voor te zorgen dat een juiste doorverwijzing plaatsvindt als dat nodig is.

Wie is de POH-jeugd in Uitgeest?

Bibi de Louw, orthopedagoog, vervult vanaf 15 juni 2017 de functie van POH-jeugd in onze praktijken.

Daarnaast werk Bibi als jeugd- en gezinscoach bij de gemeente Uitgeest.

In het kader van het toegankelijk maken van de zorg voor de jeugd hebben de huisartsen en de gemeente Uitgeest mij gevraagd om spreekuur te doen in de huisartsenpraktijk. Daarbij worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld en blijven deze in uw medisch dossier bij de huisarts.

Bibi werkt op maandagen in de praktijk en u kunt via de assistente een afspraak met haar maken.